Νυχτερινά κέντρα και μπαρ: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους
Μπαρ μετά την άρση των περιορισμών (πηγή: eurokinissi)
Κοινωνία

Νυχτερινά κέντρα και μπαρ: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η ΕΛ.ΑΣ. για να αναλάβει το δύσκολο έργο των σαρωτικών ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και κλαμπ, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού από τις 15 Ιουλίου. 

Οι περιορισμοί που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα γίνουν γνωστά και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται. Όσον αφορά τα μέτρα, εκτός από τον διαχωρισμό των καταστημάτων σε «αποκλειστικά για εμβολιασμένους» και «μεικτά», θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες από τους εργαζόμενους κ.ά., κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο στοίχημα. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι χώροι διασκέδασης (σ.σ.: νυχτερινά κέντρα, μπαρ και κλαμπ) με μεγάλη χωρητικότητα μπορούν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα. Πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι στους συγκεκριμένους χώρους διασκεδάζουν κατά βάση άτομα νεαρής ηλικίας, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν αρκετά χαμηλά.

Νυχτερινά κέντρα και μπαρ: Εν αναμονή της ΚΥΑ

Με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα κάνει συγκεκριμένα τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας, θα οριστικοποιηθεί και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τους πολυσύχναστους χώρους διασκέδασης. Μοιραία το βάρος πέφτει στα νότια προάστια, όπου συγκεντρώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο περισσότερος κόσμος σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και κλαμπ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αποφυγή των εντάσεων με τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και 10ήμερη εκπαίδευση σε 3.200 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, πάνω σε θέματα διαχείρισης ελέγχων, επικοινωνίας με τους πολίτες και βασικών στοιχείων κοινοτικής αστυνόμευσης. Βέβαια, όλα αυτά μένει να φανούν στην πράξη…

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet