Ν.Δ.: Οι άδειες στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητες
Κοινωνία

Ν.Δ.: Οι άδειες στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητες

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητες», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη νέα διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

«Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου, επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του: «Μία από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ».

Ομόφωνη η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για την άδεια

Ομόφωνη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, τον διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη.

Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο βαρυποινίτης θα βγει αύριο το πρωί στις 9.00 και θα πρέπει να επιστρέψει την Κυριακή στις 9.00. Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά στους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις.

Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet