Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κοινωνία

Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Σαφή προειδοποίηση εν όψει των επόμενων ημερών απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εν μέσω της έντονης ανησυχίας για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας».

«Ας είναι ξεκάθαρο. Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν, τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη» έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν παρέλειψε τέλος, να εκφράσει τις ευχές του για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνει καθημερινά τριψήφιο αριθμό νέων περιστατικών, ενώ παράλληλα σημαντικά αύξηση έχουν καταγράψει και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Είναι ενδεικτικό ότι την Παρασκευή 14/8 επιβεβαιώθηκαν 254 κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων τα 98 στην Αττική και τα 76 στη Θεσσαλονίκη.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανέρχεται πλέον στα 6.632, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Τα 1.592 (24%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 3.207 (48,4%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. Επτά (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν ακόμη δύο θάνατοι, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν σημειωθεί συνολικά 223. Εξ αυτών, οι 77 (34,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία ήταν τα 77 έτη, ενώ το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet