Ν. Χαρδαλιάς: Πιο δύσκολο το στοίχημα των επόμενων ημερών
Eurokinissi
Κοινωνία

Ν. Χαρδαλιάς: Πιο δύσκολο το στοίχημα των επόμενων ημερών

Το στοίχημα των επόμενων ωρών, των επόμενων ημερών, είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό, να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χώρο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από αύριο, στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, να συνεχίσουμε με την ίδια εποχή στη μάχη που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές, υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναγνώρισε ότι είναι εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά της θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας,

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι αύριο, στις 6 το πρωί, ολοκληρώνονται έξι εβδομάδες, με πρωτόγνωρες διαδικασίες, γεμάτες από πίεση, διλήμματα και κυρίως αγωνία για το τι θα συμβεί.

Επισήμανε ότι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και ότι μπορέσαμε και σπάσαμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς.

«Ο κίνδυνος για φρένο στην αποκλιμάκωση των μέτρων ή για νέα περιοριστικά μέτρα, φαντάζει μονόδρομος. Οι επιστροφές στις καταστάσεις και τους περιορισμούς που σήμερα βιώνουμε και που από αύριο στις 06:00 το πρωί θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, θα είναι δυστυχώς αναπόφευκτοι.

»Και αυτή είναι η αλήθεια. Τηρούμε τους κανόνες; Προχωράμε μπροστά και παίρνουμε πίσω και σταδιακά τις ζωές μας. Δεν τους τηρούμε; Γυρίζουμε πίσω στις δύσκολες και ψυχοφθόρες καταστάσεις που για 6 εβδομάδες τώρα ζήσαμε. Τόσο ειλικρινά, αλλά και τόσο απλά.

»Γι’ αυτό σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής που συνοδεύουν τη νέα φάση που ξεκινά από αύριο. Και να το κάνουμε με τους όρους που επιβάλλεται. Να μείνουμε ασφαλείς».

»Να αποδείξουμε ξανά και σε αυτό το κομβικό σημείο του πολέμου ότι οι Έλληνες και θέλουμε και μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε τα πάντα. Και για να συμβεί αυτό αρκεί να στοιχηθούμε σε δύο γραμμές μάχης και να εφαρμόσουμε τους κανόνες της νέας στρατηγικής μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet