«Ξήλωσαν» καρτέλ κοκαΐνης με φορτίο 16 κιλών – Η συμβολή της DEA στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. 
Κοινωνία

«Ξήλωσαν» καρτέλ κοκαΐνης με φορτίο 16 κιλών – Η συμβολή της DEA στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. 

Νέο μεγάλο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το κλιμάκιο της αμερικανικής DEA στην Αθήνα και το Λιμενικό Σώμα Ηγουμενίτσας.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πράκτορες της DEA, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 43χρονος αλλοδαπός και δύο 42χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική συμμορία και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Μαΐου, στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής, εντοπίστηκε μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ο 43χρονος αλλοδαπός να μεταφέρει με Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 20 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 16.059 γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό κενό χώρο των οπίσθιων τροχών και των πλαΐνών προφυλακτήρων του οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος άνδρας αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας και εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης, την οποία θα παρέδιδε στους δύο συλληφθέντες ημεδαπούς – μέλη της συμμορίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.620 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet