Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον: Η συγκλονιστική κατάθεση για την εύρεση της σορού
Κοινωνία

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον: Η συγκλονιστική κατάθεση για την εύρεση της σορού

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, το καλοκαίρι του 2019 στην Κρήτη. Κατέθεσε ο άνδρας που εντόπισε τη σορό και η αδερφή της βιολόγου. 

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι ο 28χρονος Γιάννης Παρασκάκης, ο οποίος, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας είπε πως αποδέχεται το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο άνδρας που εντόπισε τη σορό της Σούζαν Ίτον στη σπηλιά, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως είπε, είχε πάει 20 μέρες πριν τη δολοφονία στο σπήλαιο για να εντοπίσει την είσοδο.

Την τελευταία φορά είχε σκοπό να εξερευνήσει την σπηλιά μαζί με το φίλο του.

«Κάποια σημεία ήταν δύσκολα, αλλά διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο, καθαρά για εξερεύνηση», κατέθεσε ο άνδρας και αποκάλυψε πως ο φίλος του σχολίασε ότι υπήρχε δυσοσμία στο σπήλαιο.

Μαζί οι δύο φίλοι, αντίκρισαν το πτώμα, νομίζοντας αρχικά ότι ήταν κούκλα!

«Στην αρχή κολλήσαμε. Σκεφτήκαμε πως θα είναι κούκλα, αλλά μετά είδαμε το παπούτσι. Τα χάσαμε λίγο και μετά πήγαμε στο τμήμα» είπε ο μάρτυρας, ενώ για τον 28χρονο ανέφερε πως δεν τον γνωρίζει, γνώριζε όμως τον πατέρα του και τους δυο θείους του.

«Ήταν θαυμάσια και μεγαλειώδης»

«Ήταν μεσάνυχτα. Κοιμόμουν στην Βιρτζίνια όταν χτύπησε το τηλέφωνο» είπε αρχικά η αδερφή της Σούζαν Ίτον.

Στο τηλέφωνο ήταν ο γαμπρός της, ο οποίος την ενημέρωσε πως η Σούζαν Ίτον είχε εξαφανιστεί.

«Ήταν θαυμάσια και μεγαλειώδης η αδερφή μου. Είχε πάθος και ήταν εκπληκτική στο να βρίσκει απαντήσεις σε επιστημονικά ζητήματα. Ήταν το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Κυρίως, όμως, αγαπούσε τρομερά την οικογένειά της», είπε η αδερφή της αδικοχαμένης βιολόγου.

Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για τη στήριξη που της παρείχε η Σούζαν Ίτον, όταν η ίδια έχασε την κόρη της από καρκίνο. «Αυτός είναι ο λόγος που είμαι δυνατή και στέκομαι εδώ», ανέφερε.

Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου, η οικογένεια της Σούζαν Ίτον είναι ψυχολογικά διαλυμένη. Υποστήριξε πως η δολοφονία έχει επηρεάσει δραματικά το σύζυγο του θύματος, ο οποίος δούλευε πάνω σε κάτι που θα μπορούσε να βραβευθεί με Νόμπελ και αυτό έκανε ιδιαίτερα υπερήφανη την Σούζαν.

«Η αδερφή μου είχε μόλις μάθει ότι πρότειναν το όνομά της να συμπεριληφθεί στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας» ανέφερε.

Η αδερφή της αδικοχαμένης βιολόγου απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ, που βρήκαμε εδώ εκατοντάδες ανθρώπους που έψαχναν για την αδερφή μου». Ευχαρίστησε επίσης την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, όλη την κοινωνία αλλά και «έναν άνθρωπο που μας συμπαραστάθηκε πολύ, τον Γιώργο Αντωνακάκη, ο οποίος πέταξε με το αεροπλάνο του, για να βοηθήσει στις έρευνες».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet