Ξεκίνησε ο καθαρισμός του γκράφιτι στο κτήριο του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του γκράφιτι στο κτήριο του Πολυτεχνείου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του γκράφιτι στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Στουρνάρη.

Ο Δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας, το οποίο ασχολείται με τον καθαρισμό αστικών υποδομών από χρώματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Βαρελά, το κονδύλι για τον καθαρισμό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΕΜΠ. Την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Ιδρύματος Γιάννη Γκόλια, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να γίνει αποκατάσταση σε όλο το κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι άσπρες και μαύρες μπογιές στους τοίχους του κτηρίου έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας η οποία κάνει λόγο για βανδαλισμό.

Για το θέμα παρενέβη και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν οι υπαίτιοι για τη διάπραξη του, πλημμεληματικού βαθμού, αδικήματος της «διακεκριμένης φθοράς σε αντικείμενο που χρησιμεύει για κοινό όφελος». 

Πηγή: Μάκης Συνοδινός/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet