ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενη απασχόληση για 35.500 ανέργους
Κοινωνία

ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενη απασχόληση για 35.500 ανέργους

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2014 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Από τα προγράμματα αυτά θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων. Πρόκειται για επιδότηση επιχειρήσεων με 18 ευρώ την ημέρα για κάθε άνεργο ηλικίας 25 έως 66 ετών που προσλαμβάνουν.  Το ανώτατο όριο επιχορήγησης για την περίπτωση αυτή είναι 450 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Η επιδότηση που θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ για κάθε θέση ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα.

Το τρίτο πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψή τους στο πλαίσιο τοπικών δράσεων και θα ωφελήσει 10.000 ανέργους. Για την πρόσληψη ανέργου ηλικίας κάτω των 25 ετών θα καταβάλλεται επιδότηση 15 ευρώ την ημέρα, ενώ  για κάθε πρόσληψη ανέργου ηλικίας άνω των 25 ετών,  η επιδότηση θα είναι 18 ευρώ την ημέρα.

Ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει ακόμη πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων πρόκειται να δημιουργηθούν αμέσως νέες θέσεις εργασίας. Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να είναι 12.500 άνεργοι, ενώ η επιχορήγηση θα υπολογίζεται ανά ημέρα και το ποσό θα κυμαίνεται ανάλογα με τη δράση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet