Οι ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι εκτός υπηρεσίας αστυνομικός εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα επεισόδια
Κοινωνία

Οι ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι εκτός υπηρεσίας αστυνομικός εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα επεισόδια

Στην καταγγελία ότι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εκτός υπηρεσίας που συμμετείχε στη χθεσινή (9/7) πορεία διαμαρτυρίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου, προέβη ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και σχετική καταγγελία στην κρατική ασφάλεια.

Σύμφωνα με αυτή, αξιωματικός που πρόσκειται συνδικαλιστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψε αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να συλλάβουν κουκουλοφόρο, ο οποίος νωρίτερα είχε επιτεθεί σε συνάδελφό τους. 

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν οι ένστολοι ζήτησαν από τον εκτός υπηρεσίας συνάδελφό τους τα στοιχεία του, αυτός φέρεται να απάντησε ότι είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ενώ είπε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Ο κ. Ντούμας, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι το σωματείο Ειδικών Φρουρών συμπαραστέκεται στον αστυνομικό ο οποίος επιχείρησε να κάνει τη σύλληψη και -σύμφωνα με την καταγγελία- εμποδίστηκε.

«Ήδη το Προεδρείο του ΣΕΦΕΑΑ επικοινώνησε με τον συνάδελφο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εκφράζοντας την προσωπική και συνδικαλιστική του στήριξη, όπως επίσης δίνοντάς στη διάθεσή του το νομικό του οπλοστάσιό για την απόδοση τυχών ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση», αναφέρει ο κ. Ντούμας στην ανάρτησή του. 

Υπενθυμίζεται ότι ξέσπασαν επεισόδια στην πορεία της Πέμπτης κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, όταν ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε επίθεση με μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι τελευταίες απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Συνελήφθησαν εννέα άτομα. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet