Ολική ανατροπή με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη
zougla.gr
Κοινωνία

Ολική ανατροπή με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Περιπλέκεται η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς, η σύζυγός του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια επικαλούμενη μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εμπλοκή ενός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Συγκεκριμένα, η σύζυγός του εκλιπόντος πρώην υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, υποστηρίζει τα ακόλουθα:

«Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη καταλήγει:

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σημειώνεται ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η κηδεία του θα γινόταν αύριο Τετάρτη στο νεκροταφείο του Παπάγου, αργότερα έγινε γνωστό ότι η οικογένειά του την ανέβαλε.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, είπε ότι μάρτυρας είδε από απόσταση 500 μέτρων ένα αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος να προσεγγίζει το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και ο καπετάνιος να διαπληκτίζεται μαζί του. Στη συνέχεια έκανε κύκλους γύρω από το σκάφος του με αποτέλεσμα να προκληθεί κυματισμός και ο πρώην υπουργός να πέσει στη θάλασσα. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Σπύρου, ο Σήφης Βαλυράκης είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του ίδιου του του φουσκωτού, αλλά το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ιατροδικαστής εντόπισε μάλιστα και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από την προπέλα του σκάφους.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να υπήρξε κάποιο παθολογικό εύρημα, για παράδειγμα κάποιο καρδιακό επεισόδιο, που να οδήγησε στην πτώση του μέσα στη θάλασσα, οπότε οι πιθανότερες εκδοχές είναι το ατύχημα ή κάποια λιποθυμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός την Κυριακή κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας ή «Νησί των Ονείρων» από το Λιμενικό Σώμα, καθώς είχε βγει βόλτα με το σκάφος του και δεν είχε δώσει σημάδια ζωής για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να ειδοποιήσει τις αρχές.

Πλακιωτάκης: «Θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος της υπόθεσης»

Πάντως, η κα Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet