Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα
Κοινωνία

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η 29χρονη Ηριάννα, διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος Περικλής, πτυχιούχος Γεωπονικής. Εξέτιαν ποινές κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και παρέμειναν έναν χρόνο στη φυλακή.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία, και παρά την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, θεωρώντας ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που έκρινε «ομοφώνως» ότι «οι κοινωνικές επαφές δεν ποινικοποιούνται».

Σύμφωνα με την απόφαση, το δείγμα DNA -πάνω στο οποίο βασίστηκε εν πολλοίς η δημιουργία δικογραφίας για την Ηριάννα και τον συγκατηγορούμενό της- «είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας, εντόνως αμφισβητούμενο». Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, ο βασικός μάρτυρας κατηγορητηρίου δεν κρίθηκε αξιόπιστος, ενώ παράλληλα δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δύο.

Τέλος, ούτε στοιχείο για «μισθώσεις για παράνομη δράση προέκυψαν», αλλά ούτε και για παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet