Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στου Φιλοπάππου – Ποιες αλλαγές έρχονται στην αστυνόμευση της περιοχής
Κοινωνία

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στου Φιλοπάππου – Ποιες αλλαγές έρχονται στην αστυνόμευση της περιοχής

Αποφασισμένος να αλλάξει πλήρως το σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή του Φιλοπάππου εμφανίζεται ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Ο ίδιος, συνοδεία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Σώματος βρέθηκε στο σημείο που σκοτώθηκε ο 25χρονος φοιτητής Ν.Μ., προκειμένου να διαπιστώσει τι κινήσεις χρειάζονται για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Όσον αφορά το τωρινό σχέδιο αστυνόμευσης, αυτό περιλαμβάνει τακτικές -αλλά όχι καθημερινές- περιπολίες από αστυνομικούς της Ασφάλειας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ, που σε κάθε τους κοινή περιπολία προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής το reader.gr είχε επισημάνει ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για το σημείο κρίνεται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκής και ότι στη ΓΑΔΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγών, με στόχο την προστασία των τουριστών και των Ελλήνων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η αναβάθμισή της αστυνομικής παρουσίας με αύξηση περιπολιών από μικτά κλιμάκια -τόσο με ένστολους όσο και με αστυνομικούς που θα φορούν πολιτικά-. Μάλιστα, εξετάζεται να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα επιχειρήσεις «σκούπα» στα σημεία εισόδου στον χώρο. Επίσης, επεκτείνονται χρονικά οι περιπολίες στο σημείο έως τη 01:00 τα ξημερώματα (σ.σ. μέχρι σήμερα σταματούσαν στις 23:00 το βράδυ). Μία ακόμη σκέψη είναι οι εποχούμενες περιπολίες με μηχανές κρος, από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, σε κάθε γωνιά του άλσους Φιλοπάππου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θάνατος του 25χρονου Ν.Μ. δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη για τους αστυνομικούς, καθώς ήδη από τον Μάρτιο σε σχετικές εκθέσεις γίνονταν αναφορά σε συμμορίες που εκμεταλλεύονται «την ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα. Στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν έκαναν χρήση μαχαιριών με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Πηγή: reader.gr / Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet