«Πέθανε μητέρα στη ΜΕΘ – Διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της»
zougla.gr
Κοινωνία

«Πέθανε μητέρα στη ΜΕΘ – Διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της»

Ιδιαίτερα προβληματισμένος δείχνει ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος σημείωσε ότι αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς.

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο ίδιος υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο και είπε ότι «οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενικής εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και σε μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μια μητέρα 69 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ την ίδια ώρα ο γιος της νοσηλεύεται σε διπλανή ΜΕΘ διασωληνωμένος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών, είναι δίπλα, σε άλλη μονάδα διασωληνωμένος. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε.  

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet