Πέθανε ο «φούρναρης της Κω» που έδινε καθημερινά ψωμί σε πρόσφυγες
Κοινωνία

Πέθανε ο «φούρναρης της Κω» που έδινε καθημερινά ψωμί σε πρόσφυγες

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για τη βοήθεια που έδινε σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης έφτιαχνε καθημερινά ψωμί και το διένειμε σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφθαναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

https://youtu.be/WGiHOmUcoD8

Για τη δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πλατάνι.

Γιούνκερ: Συμβόλιζε την Ευρώπη

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet