Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Μίνως Κυριακού
Κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Μίνως Κυριακού

Απεβίωσε ο εφοπλιστής και ιδρυτής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA Μίνως Κυριακού. Πέθανε από ανακοπή το βράδυ του Σαββάτου 1η Ιουλίου 2017.

Ο Μίνως Κυριακού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου απεβίωσε.

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942.

Εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.

Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.

Το 1976 ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet