Πέντε αστυνομικοί τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις οπαδών από τα επεισόδια στο ΣΕΦ
Αθλητισμός

Πέντε αστυνομικοί τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις οπαδών από τα επεισόδια στο ΣΕΦ

Πέντε τραυματίες αστυνομικοί είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομικών δυνάμεων στον περίβολο του «Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας».

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την προσέλευση των «ερυθρόλευκων» οπαδών κάποιος πέταξε βόμβα μολότοφ σε βαν του τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκονταν στο σημείο για τη μετάδοση. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ξεκίνησαν γενικευμένα επεισόδια, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι οπαδοί συνέχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ ξέσπασε ακόμα και φωτιά στα δέντρα που βρίσκονται εκτός του γηπέδου, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έγιναν τέσσερις συλλήψεις και οχτώ προσαγωγές.

Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ.: Έξω τώρα η Αστυνομία από τα γήπεδα – αρένες

Με κείμενο – παρέμβαση στη σελίδα της στο Facebook, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρει: «Δυστυχώς, οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι από τη Συρία αλλά από το ΣΕΦ. Ακόμα μια φορά που έδρασαν οι οργανωμένοι στρατοί των ομάδων εναντίον των συναδέλφων μας. 

»Για να μη μείνει σε κανέναν η απορία, ο αγώνας έγινε κανονικά, αφού η ζωή του αστυνομικού μπροστά στα εκατομμύρια των ομάδων δεν έχει καμία σημασία. (2 τραυματίες της ΥΑΤ και 3 της στατικής δύναμης). 

»Εμείς θα καλέσουμε τα μέλη μας να κινηθούν νομικά, όπως και στο χθεσινό περιστατικό στην Πατησίων, εναντίον τόσο των φυσικών αυτουργών, αλλά και του κάθε φωτεινού παντογνώστη ο οποίος σχεδιάζει, παίζοντας τη ζωή μας κορώνα – γράμματα. 

»Τέλος, θα αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες εν’ όψει και της ημερίδας για την αθλητική βία την προσεχή Δευτέρα (συνομιλώντας με ΠΟΑΣΥ και τις υπόλοιπες Ενώσεις της Αττικής), ώστε να τιμωρηθούν επιτέλους οι ανευθυνό-υπεύθυνοι και να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet