Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τη φονική κακοκαιρία στην Εύβοια
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κοινωνία

Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τη φονική κακοκαιρία στην Εύβοια

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο δημαρχείο Βασιλικού.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος οκτώ μηνών και δύο ηλικιωμένοι, ένας 86χρονος και μία 85χρονη από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός, άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να ξεφύγουν από την ορμή των έντονων καιρικών φαινομένων.

«Είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε».

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας σε όσους δεν τα κατάφεραν» πρόσθεσε και ευχαρίστησε όσους έδωσαν «τιτάνιο αγώνα» -όπως είπε- για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ανέφερε ακόμη ότι «ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» αλλά «έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία» συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς «γιατί δεν λειτούργησε το 112» απάντησε ότι αν λειτουργούσε «θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet