Πήγαν να περάσουν 7.000 όπλα από τον Προμαχώνα Σερρών ως… συμπληρώματα διατροφής!
Κοινωνία

Πήγαν να περάσουν 7.000 όπλα από τον Προμαχώνα Σερρών ως… συμπληρώματα διατροφής!

Περισσότερα από 7.000 όπλα κατάσχεσαν οι Αρχές στο τελωνείο Σερρών στον Προμαχώνα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε φορτηγό με προορισμό την Κρήτη. Τα μεταφερόμενα είδη, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναγράφονταν στα συνοδευτικά έγγραφα ως συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη.

Ειδικότερα, αρμόδιοι υπάλληλοι της ΚΟΕ του Τελωνείου, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατάσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), μεταξύ άλλων 20 περίστροφα – πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα, κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσής του, με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψή του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet