Παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή το 3χρονο αγόρι που έπεσε στο βαρέλι
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΑΠΕΤΣΙΚΑΣ
Κοινωνία

Παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή το 3χρονο αγόρι που έπεσε στο βαρέλι

Φτωχή χαρακτηρίζεται από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η ανταπόκριση, στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα, του 3χρονου αγοριού που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες το απόγευμα μέσα σε βαρέλι και το οποίο νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ εμφάνιζε υποθερμία (28 βαθμοί κελσίου) και μυδρίαση. «Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι το παιδί βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή. «Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Και το όνομα αυτού… Ζαχαρίας – Αεροβάπτιση για το 3χρονο αγόρι

Την ώρα που το 3χρονο αγοράκι εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Μονάδα Παίδων του Πενεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, οι γονείς του ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε.

Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας!

Συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που «πάλεψαν» με νύχια και με δόντια μέχρι το μικρό αγόρι να δώσει σημάδια ζωής. «Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν», είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, γενικός γιατρός και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

«Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη» είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet