Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» σε δρόμους του Κολωνακίου
Κοινωνία

Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» σε δρόμους του Κολωνακίου

Παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αναρχικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, «ένα μπλοκ συντρόφων/ισσων, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι αποφασίσουμε “να ρίξουμε μια ματιά” σε μια τόσο συμβολική περιοχή, ακριβώς δίπλα στα Εξάρχεια, που για χρόνια αντιμετωπίζονταν με σνομπισμό».

Tονίζεται δε, ότι «παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια».

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για έναν διμέτωπο αγώνα: «Από τη μία να υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια και από την άλλη να επεκτείνουμε τα “Εξάρχεια” και σε άλλες γειτονιές».

«Κι αυτό δεν είναι απλά μια τακτική αναγκαιότητα είναι στρατηγική επιλογή. Ένας διμέτωπος αγώνας ενός κινήματος που φάνηκε τόσο την 17η Νοέμβρη όσο και την 6η Δεκέμβρη».

Και καταλήγει: «Ο αγώνας αυτός θα κρατήσει χρόνια, κρατάει ήδη χρόνια. Η προσπάθεια να χτυπηθούν τα πιο μαχητικά κομμάτια της κοινωνικής βάσης, στο όνομα της κοινωνικής βάσης έχει μικρό χρονικό παράθυρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του «Ρουβίκωνα», της Αναρχικής Ομοσπονδίας, της Λαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης κ.ά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet