“Περίπατος κατά των διακρίσεων” το Σάββατο 21 Μαρτίου
Κοινωνία

“Περίπατος κατά των διακρίσεων” το Σάββατο 21 Μαρτίου

Έναν ξεχωριστό περίπατο από τη Βουλή των Ελλήνων έως το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να επιδοθούν τα αιτήματά τους στη νέα κυβέρνηση, πραγματοποιούν για πρώτη φορά ενωμένοι εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από τον ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, άτομα που ζουν με HIV, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες κτλ) με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Ο συμβολικός αυτός περίπατος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 12.00 με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων

Μαζί τους συμπορεύονται προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα, μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα (ENAR-European Network Against Racism, EGAM – European Grassroots Antiracist Movement, UNITED FOR INTERCULTURAL ACTION), συμμετέχουν δυναμικά στον περίπατο, στηρίζοντας την πρωτοβουλία.

Επίσης στον περίπατο θα συμμετέχουν ιερείς από την Καθολική, την Κοπτική και την Αιθιοπική Εκκλησία, καθώς και Μουσουλμάνοι Ιμάμηδες.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (ΕΦΜ) είναι ένα Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Πρόκειται για μία μορφή αυτοργάνωσης των μεταναστών.

Στόχους του ΕΦΜ αποτελούν η αυτοοργάνωση των κοινοτήτων και η δραστηριοποίησή τους για την ισότιμη ένταξη και συμμετοχή τους στην ελληνική κοινωνία, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και η προώθηση των προτάσεων και των αιτημάτων τους στη δημόσια συζήτηση με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και τα θεσμικά της όργανα και η ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και τέλος η παράλληλη προώθηση των αξιών της Πολυπολιτισμικότητας, της Δημοκρατικής συμβίωσης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της ισότιμης συμμετοχής στα κοινά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΜ http://www.migrant.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet