Πιστεύουμε στον θεό, στο «μάτι» και στην ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού!
Κοινωνία

Πιστεύουμε στον θεό, στο «μάτι» και στην ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού!

Πρώτη αναδεικνύεται η Ελλάδα μεταξύ 34 κρατών σε έρευνα του Pew Research Center σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά εκείνων που πιστεύουν στο «μάτι», με 66% και σε εκείνους που θεωρούν τον πολιτισμό της χώρας τους ανώτερο από των υπόλοιπων με 89%.

Στα ζητήματα πίστης στον θεό, οι Έλληνες κατατάσσονται δεύτεροι ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πίσω μόνο από τη Ρουμανία και 6η στο σύνολο των 34 χωρών, πίσω από Γεωργία, Αρμενία, Μολδαβία, Ρουμανία και Βοσνία.

Στην ερώτηση σχετικά με την πίστη σε θεό, μόλις ένα 6% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα απαντά όχι. «Πίστη με αμφιβολίες» απαντά το 33% και «πίστη δίχως καμία αμφιβολία» το 59%. Το σύνολο των πιστών φτάνει το 92%.

Ποσοστό άθεων πάνω από 50% καταγράφουν: η Ολλανδία με 53%, το Βέλγιο με 54%, η Σουηδία με 60% και η Τσεχία με 66%.

Την πρώτη θέση μαζί με τους Λετονούς καταλαμβάνουν οι Έλληνες και στην πίστη τους στο «κακό μάτι». Το ποσοστό των δύο χωρών είναι 66% και το υψηλότερο ανάμεσα στις 34 χώρες. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφουν και πάλι οι Σκανδιναβοί. Μόλις 9% των Σουηδών και των Δανών πιστεύουν στο «μάτι».

Τέλος, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους είναι ο ανώτερος όλων των άλλων. Το ποσοστό φτάνει στο 89% και ακολουθούν η Γεωργία και η Αρμενία με 85% και 84% αντίστοιχα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet