Πλειστηριασμοί: Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες και συλλήψεις έξω από συμβολαιογραφείο
Κοινωνία

Πλειστηριασμοί: Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες και συλλήψεις έξω από συμβολαιογραφείο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Μαρτίου έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο όπου διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Η ένταση ξεκίνησε όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές – εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», της Λαϊκής Ενότητας και της Πλεύσης Ελευθερίας – εκτόξευσαν αβγά κατά των αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούσαν υπηρεσία φύλαξης.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν βίαια κάνοντας χρήση χημικών και των γκλομπ τους και ακολούθησε ένταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι απ; τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ένας φωτορεπόρτερ, ένας πολίτης και τρεις αστυνομικοί. Ο φωτορεπόρτερ φέρεται να έχει χτυπηθεί με γκλομπ στον αυχένα. Οι αστυνομικοί των διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παρόντες στην παράσταση διαμαρτυρίας ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συγκεντρώθηκαν περίπου 150 άτομα, που διαμαρτύρονται για τις τρεις συλλήψεις, ενώ έκλεισε και το ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς Αθήνα. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι η στάση των αστυνομικών ήταν εξαιρετικά βίαιη.

Η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχισμού», ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως «προφανώς με εντολές Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εκδικητικά ενάντια στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και μας έριξαν χημικά, πέταξαν ότι είχαν μπροστά τους και έριξαν άγριο ξύλο».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πέντε τραυματίες, ο ένας από αυτούς μάλλον από ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρά. Έγιναν πέντε αυθαίρετες αναίτιες συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο νεαρά παιδιά χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. Τα ΜΑΤ τους κλωτσούσαν άγρια, ενώ ήταν πεσμένοι κάτω, μία πρωτοφανής βαρβαρότητα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet