Πορείες μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα
Κοινωνία

Πορείες μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα

Περίπου 5.000 άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν στην πορεία μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα με αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης και την κάλυψη των κενών.

«Διαμαρτυρόμαστε για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 20% τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων, και των ΤΕΙ κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσουν υποδομές των ιδρυμάτων, όπως είναι τα εργαστήρια» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Σταύρος Σκουλής, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και όταν έφτασε στο ύψος του υπουργείου Εργασίας, φοιτητές της Γεωπονικής άδειασαν, συμβολικά, δύο καφάσια με τομάτες στην είσοδο του κτηρίου, ενώ ομάδα άλλων φοιτητών έκαψε σημαία της Ε.Ε.

Λίγο μετά τις 14:30, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση με αποτέλεσμα να δοθούν στην κυκλοφορία και οι κεντρικοί οδοί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Ηράκλειο, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, για να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Βασικά αιτήματα των μαθητών είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, η αντιμετώπιση των ελλείψεων και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Επεισόδιο στο περιθώριο της πορείας

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον σπουδαστών που βρίσκονταν σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στην οδό Πανεπιστήμιου, τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς. Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να σπάσουν την τζαμαρία του εκπαιδευτηρίου και χτύπησαν σπουδαστές. Ενας εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Οι κουκουλοφόροι παρείσφρησαν στην πορεία μαθητών και φοιτητών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet