Προβληματισμός και οργή για την πρεμιέρα του «ΠΕΡΣΕΑΣ» και την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας
Κοινωνία

Προβληματισμός και οργή για την πρεμιέρα του «ΠΕΡΣΕΑΣ» και την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας

Με επίθεση από ομάδα τουλάχιστον 30 κουκουλοφόρων, τέσσερις αστυνομικούς τραυματίες, πέντε καμένα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, έκανε… πρεμιέρα το επιχειρησιακό σχέδιο πεζών περιπολιών «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Οι «μπαχαλάκηδες» κινήθηκαν οργανωμένα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και πιάνοντας σχεδόν στον «ύπνο» τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Είναι ενδεικτικό ότι, παρά την κινητοποίηση που υπήρξε στη συνέχεια, δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή υπόπτου. Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας πέριξ του Α.Τ. Ομονοίας έχουν προκαλέσει προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια σε Αρχηγείο και ΓΑΔΑ, καθώς και την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών του Σώματος.

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί σε διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ομονοίας, στις 11:45 το πρωί της Τρίτης. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας». Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. διερωτούνται: «Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των “μπαχαλάκηδων” και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο ακόμη μικροτραυματισμούς από θραύσματα των βομβών μολότοφ και πέτρες, και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet