Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δεν φοράει μάσκα όπου είναι υποχρεωτικό
Κοινωνία

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δεν φοράει μάσκα όπου είναι υποχρεωτικό

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται από τις 4 Μαΐου σε όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους που είναι επιβεβλημένη η χρήση της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους όπου η υποχρεωτική η χρήση της.

Ακόμα το πρόστιμο για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων θα είναι 1.000 ευρώ και 5.000 για καταστήματα και επιχειρήσεις που απαγορεύεται να λειτουργούν. 

Τους ελέγχους για την τήρηση των συγκεκριμένων κανόνων θα προβαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και κυρίως η αστυνομία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει πρόστιμο για τη χρήση μάσκας, ο υφυπουργός παρά τv πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, απάντησε:

«Όπου είναι υποχρεωτικό, ναι. Αλλά Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη, θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος, ο οποίος θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του», ανέφερε.

Ακόμα σχετικά με το ποιος θα διενεργεί τους ελέγχους δήλωσε:

«Από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει όλη αυτή την περίοδο πως το κράτος λειτουργεί και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί είναι απολύτως συντονισμένοι. Τον πρώτο λόγο βέβαια τον έχει η Πολιτική Προστασία, βρισκόμαστε σε μία περίοδο κρίσης, συνεπώς υπό τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του υφυπουργού, του κυρίου Χαρδαλιά. Υπάρχει ένας συντονισμός σχετικά με τα πρόστιμα και τις ποινές, τα οποία προβλέπονται».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet