Πρώην κρατούμενοι: Όλα περνούν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Όλα έχουν το κόστος τους
Κοινωνία

Πρώην κρατούμενοι: Όλα περνούν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Όλα έχουν το κόστος τους

Με αφορμή το περιστατικό μαστιγώματος κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή, στις φυλακές Τρικάλων και τη συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα την περασμένη εβδομάδα, πρώην κρατούμενοι μιλούν για τα όσα συμβαίνουν στις φυλακές με την ανοχή και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

«Δεν ξέρεις πώς μπορεί να καταλήξει ένας καυγάς. Μπορεί να πας σε κάποιον να ρίξεις δυο τρεις σφαλιάρες ή μπουνιές κι ο άλλος να φοβηθεί και αν έχει πάνω του σιδερικό να σε σκοτώσει» περιγράφει στον ΑΝΤ1 πρώην κρατούμενος. «Τηλεκάρτες, σιδερικά και πλακάκια γίνονται αυτοσχέδια μαχαίρια» προσθέτει.

«Όλοι οι τσακωμοί, όλα όσα γίνονται είναι για τον έλεγχο των ναρκωτικών, των κινητών…» λέει ένας άλλος πρώην κρατούμενος.

«Μέσα στις φυλακές υπάρχουν πολλά σίδερα που μετατρέπονται σε αυτοσχέδια “όπλα”» λέει ένας άλλος πρώην κρατούμενος. «Θα μου πείτε “δεν τα βρίσκουν οι υπάλληλοι;” Τα βρίσκουν, αλλά εγώ όμως μπορεί να επιχειρήσω να το ξαναφτιάξω» τονίζει, αλλά και οι τρεις συμφωνούν ότι «Όλα περνούν από τους υπαλλήλους. Με μια τιμή βέβαια. Όλα έχουν το κόστος τους».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet