Πυρκαγιά στο Σχηματάρι: Έκτακτα μέτρα προστασίας των κατοίκων σε Χαλκίδα, Τανάγρα και Αυλίδα
reader.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιά στο Σχηματάρι: Έκτακτα μέτρα προστασίας των κατοίκων σε Χαλκίδα, Τανάγρα και Αυλίδα

Oδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, εξαιτίας των αναθυμιάσεων από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν, για την καλύτερη προστασία της υγείας τους, τις εξής οδηγίες:

  1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.
  2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους.
  3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν άλλα ανοίγματα των κτηριακών τους εγκαταστάσεων.
  4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους, αν και μόνο αν αυτοί ΔΕΝ επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
  5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τρεις τραυματίες από τη μεγάλων διαστάσεων φωτιά

Σημειώνεται ότι μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21/3 σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 16:00 στο εργοστάσιο που βρίσκεται στον κόμβο Σχηματαρίου, στον περιφερειακό δρόμο προς Χαλκίδα, και λόγω των εύφλεκτων υλικών εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το κτήριο, που καίγεται απ’ άκρη σε άκρη, ενώ προβλήματα δημιουργεί και ο πυκνός μαύρος καπνός που έχει δημιουργηθεί από τα καιόμενα υλικά.

Στο σημείο μετέβησαν αρχικά 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, οι οποίοι βρήκαν εκεί τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει εγκαύματα στα χέρια και παρελήφθη λίγο μετά τις 18:00 από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το evima.gr πέραν του ιδιοκτήτη, υπάρχουν ακόμα δύο τραυματίες, οι οποίοι επίσης φέρουν εγκαύματα.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet