Πυρκαγιές σε Αρτέμιδα, Λαύριο και Μεσσηνία
Κοινωνία

Πυρκαγιές σε Αρτέμιδα, Λαύριο και Μεσσηνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Αρτέμιδα Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Συνεχίζει να καίει πυρκαγιά δασική έκταση στην περιοχή Καλίτσαινα Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης, ενώ 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Νωρίτερα, συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης και τέσσερα αεροπλάνα τύπου PZL.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θορικό Λαυρίου Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά στο Δαμνόνι Ρεθύμνου, η οποία συνεχώς αναζωπυρώνεται λόγω των ανέμων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 18 πυροσβέστες δρουν στην περιοχή η οποία είναι δύσβατη και για το λόγο αυτό επιχειρεί και τμήμα πεζοπόρο της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Φωτιά στο Δαμνόνι που βρίσκεται 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 5 χλμ ανατολικά του Πλακιά και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο για την ευρύτερη περιοχή, εκδηλώθηκε αρχικά τα ξημερώματα και άμεσα επιχείρησαν δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες οριοθέτησαν το πύρινο μέτωπο το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε βραχώδη και θαμνώδη περιοχή.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας την πλήρη κατάσβεση της, με αντίπαλο όμως τον άνεμο που πνέει στα 7 μποφόρ.

Σε ύφεση βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες αλλά δεν κινδυνεύουν, αυτή την ώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο με 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, 13 υδροφόρες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Όπως μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη για θέματα Πολιτική Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, δεν υπάρχει μεγάλη επέκταση της φωτιάς, ενώ το μέτωπο έχει περιοριστεί σε ρηχή χαράδρα. Αν και δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, η ίδια εκτίμησε ότι σύντομα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη από τα εναέρια και επίγεια μέσα, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα.

«Δεν απειλούνται κατοικίες και, παρά την ένταση του ανέμου, η ζημιά που προς το παρόν έχει προκαλέσει η πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση, δεν είναι μεγάλη», σημείωσε η κ. Τσούπρα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολική Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στο μεταξύ πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από το πύρινο μέτωπο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, ενώ νωρίτερα τέσσερα αεροπλάνα τύπου PZL έκαναν ρίψεις νερού.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε σιτοκαλαμιές στον Τύρναβο, κοντά σε οικισμό των Ρομά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν σπίτια, ενώ στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρώντας μόνο σε σημεία όπου υπάρχει καπνός.

Κατά το τελευταίο 12ωρο, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet