Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο
Κοινωνία

Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο

Πανικός επικράτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών όταν λίγο μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το 2012, συγγενής του θύματος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.

Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ η σορός του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές.

Ο άντρας που οπλοφορούσε βγήκε από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αμέσως μόλις αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την δικαστική αίθουσα, αναφέροντας ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει τη σορό του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια».

Μόλις είπε αυτή τη φράση έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα, προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν κοντά στο σημείο, ενώ αμέσως μετά άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου του Εφετείου.

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε αμέσως από άντρες της Αστυνομίας με πολιτικά, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος, του αφαίρεσαν το όπλο και του πέρασαν χειροπέδες.

Εξηγώντας, αργότερα, στους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του, ο εξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου είπε πως ήθελε να φοβίσει αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει.

Όπως αποκαλύπτει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης».

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση δύο γυναικών, που είναι εξαδέλφες του δράστη, δεν οπλοφορούσε μέσα στο δικαστήριο, αλλά μόνο έξω από αυτό. Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είπαν, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς: «Όταν έμπαινε στην αίθουσα ο εξάδελφος μάς έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, αναμένει τις καταθέσεις που θα λάβει η η Αστυνομία για το περιστατικό, ώστε να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Λιόγας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους επιτελείς της Αστυνομίας και έχει ζητήσει να ενημερώνεται άμεσα για το πλήρες ιστορικό του συμβάντος, όπως θα προκύψει από τις καταθέσεις τόσο του ίδιου του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα όσο και από άλλους μάρτυρες. Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο δράστης βρισκόταν μέσα στο κτήριο του Εφετείου, έχοντας πάνω του το όπλο, ο εισαγγελέας θα ζητήσει τη διενέργεια έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται όταν εισέρχονται πολίτες στο Εφετείο.

Το χρονικό της υπόθεσης Παπαγεωργίου

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 όταν είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να βρεθεί ο 26χρονος.

Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε ότι ο 73χρονος ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης. Η σορός του 26χρονου δεν έχει εντοπιστεί.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγός του η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet