Πυροσβεστική: Μεταφορά 28 ασθενών από αποκλεισμένες περιοχές σε νοσοκομεία
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Μεταφορά 28 ασθενών από αποκλεισμένες περιοχές σε νοσοκομεία

Δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχτηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο διήμερο, λόγω του κύματος κακοκαιρίας, από ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χιόνια ή για μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένες περιοχές.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 3 Ιανουαρίου έως σήμερα πραγματοποιήθηκε, από συνεργεία της Πυροσβεστικής, μεταφορά 28 ασθενών (κυρίως νεφροπαθών για προγραμματισμένη αιμοκάθαρση) προς νοσηλευτικά ιδρύματα, στις περιοχές Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Λευκάδας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Καβάλας, Χαλκιδικής και Σερρών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μεταφορά φαρμάκων σε ασθενείς στις περιοχές Πουγκάκια Φθιώτιδας, Σπερχειάδα Φθιώτιδας, Σφακιώτες Λευκάδας, ενώ μεταφέρθηκε θερμαντική συσκευή σε υπερήλικα καρδιοπαθή στην περιοχή Τσούκα Φθιώτιδας.

Επίσης απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω χιονιού και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, 45 άτομα, στην Πεντέλη, στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, στην Πιερία, στη Φθιώτιδα, στα Ιωάννινα και την Ημαθία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet