Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του Χρήστου Παππά
zougla.gr
Κοινωνία

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του Χρήστου Παππά

«Εντάξει έρχομαι. Σε κάνα μήνα σκεφτόμουν να παραδοθώ» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Χρήστος Παππάς στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής οι οποίοι χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος στο οποίο κρυβόταν, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 1/7.

Οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τον συγκεκριμένο χώρο εδώ και τουλάχιστον επτά ημέρες κατόπιν σχετικών πληροφοριών που είχαν φτάσει στην υπηρεσία.

Έτσι ξεκίνησε μυστική επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική, που έθεσε υπό παρακολούθηση το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς δεν έβγαινε ποτέ από το διαμέρισμα. Η μόνη που έβγαινε ήταν η γυναίκα 52 ετών από την Ουκρανία που τον φιλοξενούσε και αυτό για να αγοράσει τρόφιμα ή άλλες προμήθειες και να βγάλει βόλτα τον σκύλο της. 

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων. 

Η  πληροφορία ότι ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στο εν λόγω διαμέρισμα του Ζωγράφου έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. πριν από περίπου μία εβδομάδα, διαψεύδοντας έτσι τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ο υπαρχηγός της οργάνωσης είναι πιθανό να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Έτσι στο διάστημα που μεσολάβησε οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία του και τελικώς να του περάσουν χειροπέδες το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς έχει αλλάξει ελαφρώς την εμφάνισή του, καθώς ξύρισε το μούσι ενώ έχει πάρει κάποια κιλά. 

Ο Χρήστος Παππάς ήταν φυγόδικος από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: zougla.gr/ Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet