Πώς ξεκίνησε ο καυγάς στη Σάμο – Βίντεο ντοκουμέντο
Κοινωνία

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς στη Σάμο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα βίντεο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας δείχνει πώς ξεκίνησε ο καυγάς μεταξύ των δύο ομάδων μεταναστών, των Αφγανών και των Σύρων, που οδήγησε σε ταραχές και στη μεγάλη φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, οι δύο ομάδες αρχίζουν να έχουν λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια διαπληκτίζονται με μπουνιές, κλωτσιές, ακόμα και αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα. Στο τέλος του βίντεο διακρίνεται ένας καταστηματάρχης να βγαίνει από το μαγαζί του και να τους απωθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα Αφγανών επιτέθηκε με μαχαίρια εναντίον Σύρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων στον θώρακα και την πλάτη.

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών και Σύρων συνεχίστηκαν στο hot spot του νησιού, στο Βαθύ, ενώ άναψαν και φωτιές, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει και την Αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Κατά τη διάρκεια και των δύο επεισοδίων έγιναν συλλήψεις.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Grtimes, το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου για τον εντοπισμό μολότοφ και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα χθεσινά επεισόδια. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό εάν εντοπίστηκαν τέτοια αντικείμενα.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής είναι τραγική, αφού πολλά από τα καταλύματα έχουν καταστραφεί, ενώ και μέρος της δασικής περιοχής πέριξ του ΚΥΤ, όπου οι πρόσφυγες είχαν στήσει σκηνές, έχει επίσης καεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet