Ράβουν τα στόματά τους Ιρανοί μετανάστες στην Ειδομένη
Κοινωνία

Ράβουν τα στόματά τους Ιρανοί μετανάστες στην Ειδομένη

Σε απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, προχώρησαν τουλάχιστον δέκα μετανάστες από το Ιράν που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1.000 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος στην ουδέτερη ζώνη. Οι πρόσφυγες φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας και έχουν υψώσει πανό ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση.

Οι μετανάστες διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα και έρχονται αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

«Η ροή προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Ύπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνεται ενημέρωση στους υπόλοιπους για τις διαδικασίες ασύλου. «Ανάμεσά τους, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη για προσφυγική προστασία» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, υπάρχουν λεωφορεία στο σημείο, με εισιτήριο 50 ευρώ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν τη μείωση του.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες, Κυριακή, στη δημοσιότητα έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται στην Ειδομένη και εκατοντάδες πρόσφυγες από το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες εθνικότητες αναζητούν άλλες διεξόδους, μετά την απόφαση των Σκοπίων να επιτρέπουν μόνο σε Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς να περνούν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet