«Ρουβίκωνας»: Η άδεια στον Κουφοντίνα ήταν μια πρώτη νίκη
Κοινωνία

«Ρουβίκωνας»: Η άδεια στον Κουφοντίνα ήταν μια πρώτη νίκη

Με μια εκτενέστατη επιστολή επί παντός επιστητού η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» τοποθετείται για μια σειρά ζητημάτων από τους πλειστηριασμούς, μέχρι την πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, τον «νόμο Παρασκευόπουλου» και βέβαια την πρόσφατη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο συντάκτης αναφέρει: «Για την κοινωνική πλειοψηφία τα σημαντικά είναι άλλα. Οι συντάξεις που θα μειωθούν. Οι πλειστηριασμοί που στο τέλος “θα κατεβάσουν και τανκ» για να τους κάνουν. Η τύχη των προσφύγων τώρα που έρχεται χειμώνας. Το μπαρούτι που μυρίζει σε όλη την περιοχή από το Αιγαίο ως τη μέση Ανατολή».

Για τον «νόμο Παρασκευόπουλου» τονίζουν ότι «οι όποιες «ευνοϊκές ρυθμίσεις αποφυλάκισης» είναι ένα «παυσίπονο για τις παράλογες ποινές που επιβάλλουν τα αστικά δικαστήρια». Ότι οι άδειες «κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, και ασφαλώς θα τις είχαν καταργήσει για όλους αν δεν είχαν τόσο σημαντική λειτουργία αποσυμπίεσης για τους κρατούμενους στις φυλακές».

Ο «Ρουβίκωνας» αφήνει αιχμές και για τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας: «Να πούμε ακόμα  ότι παρακολουθούμε στενά πραγματικές και δήθεν υστερίες που στοιχειοθετούν εγκληματικό προφίλ με την εκπρόσωπο της Ν.Δ. να φτάνει να λέει για “τον κόσμο που έκαψε ο Ρουβίκωνας”. Να πούμε ότι καμιά ανάρτηση δεν κατεβάσαμε ποτέ, αλλά την κατέβασε το ίδιο facebook γιατί διαμαρτυρήθηκαν αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν ότι το κατεβάσαμε μόνοι μας.

Και συμπληρώνουμε τις απαντήσεις μας θέτοντας και κάποια ζητήματα για συλλογικό προβληματισμό.

»Πώς είναι δυνατόν να ξέρει ονόματα μελών της συλλογικότητάς μας η Ν.Δ. και πόσο θράσος χρειάζεται να δηλώνει ανοιχτά ότι ξέρει ονόματα μελών μας και άλλων αναρχικών και να τους αναγνωρίζει από κάμερες; Είναι άραγε έμπνευση κάποιου επικοινωνιακού συμβούλου ή στρώνει πολιτικό χαλί για διώξεις; Ποια η σχέση όλης αυτής της συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ιππότη των “δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών”, με την παράλληλη ψήφιση αυτού του νέου σωφρονιστικού κώδικα στις φυλακές;».

Για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα: «Τιμούμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Τιμούμε τους αγώνες και τους αγωνιστές της κοινωνικής βάσης.

»Στις μέρες της γενικευμένης κωλοτούμπας, της έκπτωσης και της ταχείας εξαργύρωσης “παρασήμων”, αγωνιστές και αγώνες που δεν λύγισαν με δεκαετίες στη φυλακή, είναι μαζικό σινιάλο.

»Για τους αναρχικούς το μονοπώλιο του κράτους στη βία είναι προϊόν του μονοπωλίου του κράτους στη βία και τίποτα άλλο. Δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί με επιλογές αγώνα. Αυτή είναι μια τελείως άλλη συζήτηση από αυτή εδώ. Αυτή εδώ, αυτή η συζήτηση που ανοίγει πίσω από την ατζέντα νόμος και τάξη αφορά την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση της βίας που το κράτος θέλει να μονοπωλεί. Μια βία που στρέφεται ενάντια σε όλους μας. Η καταδίκη, όχι της τάδε ή της δείνα ένοπλης οργάνωσης, αλλά της αντίστασης που έχει υλικό αντίκρισμα, η καταδίκη κάθε απώλειας δύναμης από το κράτος, να ποιο  είναι το διακύβευμα του σάλου για την άδεια του Κουφοντίνα. Να ποιος είναι ο καλύτερος λόγος για να είμαστε κι εμείς, μαζί με άλλους συντρόφους, την ώρα της αποφυλάκισής του και χαλάλι η ταλαιπωρία των συντρόφων μας που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, καθώς πήγαιναν στον Κορυδαλλό.

»Η άδεια του Κουφοντίνα ήταν μια νίκη. Γιατί γρήγορα ξεχάστηκε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, για το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κρατουμένων το δίλλημα “αποκήρυξε το ένοπλο για να σου δώσουμε άδεια” είχε τεθεί εκβιαστικά. Και η τακτική αυτή, το σύγχρονο  αντίστοιχο της δήλωσης μετάνοιας, έσπασε στην πράξη. Δεύτερη και καθυστερημένη έρχεται η δεξιά να απαιτεί “μεταμέλειες”. Την πρόλαβε και απέτυχε ο Σύριζα. Ο οποίος από τις κάμερες υπερασπίζεται δικαιώματα και στη σκιά αλλάζει τον σωφρονιστικό κώδικα για να τ’ αφαιρέσει με τις πλάτες του νόμου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet