Σάμος: Καταδικάζει το υπ. Παιδείας αγωγή κατά εκπαιδευτικού που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση προσφυγόπουλων
Κοινωνία

Σάμος: Καταδικάζει το υπ. Παιδείας αγωγή κατά εκπαιδευτικού που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση προσφυγόπουλων

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την κατάθεση αγωγής από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου σε βάρος εκπαιδευτικού που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, αποστολή των εκπαιδευτικών αποτελεί η διαπαιδαγώγηση των μαθητών με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, που γνωστοποιούσε την καταγωγή, με την οποία ζητείται από δασκάλα το ποσό των 50.000 ευρώ, καταδικάζοντας απερίφραστα την κίνηση. Ο Σύλλογος υποστήριζε ότι «η  συναδέλφισσά μας είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων».

«Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.  Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν, με ταπεινά κίνητρα, που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Σύλλογος. 

naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet