Σήμα για επίθεση ισλαμιστών έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από τη Europol
Κοινωνία

Σήμα για επίθεση ισλαμιστών έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από τη Europol

Κατεπείγον απόρρητο σήμα της Europol για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης σε ευρωπαϊκή χώρα από ομάδα 4-5 ισλαμιστών με δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα έλαβε το περασμένο Σάββατο το βράδυ και η ΕΛ.ΑΣ., με ενημέρωση και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για την άγνωστη συνέχεια -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- του θρίλερ που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τις διαδοχικές φονικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Με βάση αυτό το σήμα στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών αναζήτησαν τις τελευταίες 60 ώρες τους αναφερόμενους ισλαμιστές στο ελληνικό έδαφος, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Όμως το «ανθρωποκυνηγητό» συνεχίζεται -με κάθε μυστικότητα- σε όλη την Ευρώπη με τον φόβο ενός χτυπήματος που προσδιορίζεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου (δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο).

Στο σήμα, που στάλθηκε με κατεπείγουσες διαδικασίες και βασίζεται σε ειδική πληροφόρηση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, περιγράφεται η δραστηριότητα των πέντε ισλαμιστών -στο έγγραφο αναφέρονται τα ονόματά τους- που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ιδιώτες από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Ρωσία. Πιθανολογείται ότι οι αναφερόμενες σχέσεις με τον ιδιώτη από τη Ρωσία αφορά τσετσένο ισλαμιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο μνημονεύεται ότι ορισμένοι από τους αναζητούμενους ισλαμιστές είχαν εκπαιδευθεί στην Υεμένη – όπως φέρεται να είχε συμβεί και με τους δράστες της επίθεσης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, «ως πιθανές χώρες εκδήλωσης της επίθεσης είναι η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία», χωρίς όμως να μπορεί να επαληθευθεί η ακριβής στόχευση των υπόπτων, τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανισθεί…

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet