Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για το “ναι” και το “όχι” σε Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα
Κοινωνία

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για το “ναι” και το “όχι” σε Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα

Με τις δύο μεγάλες και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πέφτει η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δύο απόψεων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των δύο συγκεντρώσεων σε Σύνταγμα και Καλλιμάρμαρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30.000 πολίτες, ενώ στο Καλλιμάρμαρο περιπου 15.000.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και ομάδας περίπου 100 αντιεξουσιαστών κοντά στο Σύνταγμα, όπου λαμβάνει χώρα η συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους που εκσφενδόνιζαν πέτρες και καδρόνια.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι έγιναν προσαγωγές, ενώ οι αντιεξουσιαστές μετά τα επεισόδια διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά.

Υπ΄ ατμόν βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για αποφυγή επεισοδίων κατά τις παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» και του «όχι» σε Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα αντίστοιχα.

Προς αποφυγή επεισοδίων, η ΓΑΔΑ έχει καλέσει τους διαδηλωτές του «όχι» να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», ενώ οι διαδηλωτές του «ναι» καλούνται να αποβιβαστούν στους σταθμούς «Ευαγγελισμός» και «Ακρόπολη» για να φτάσουν στο Καλλιμάρμαρο.

Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι», στις 9 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet