Σε εξέλιξη το σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες & μετανάστες
Κοινωνία

Σε εξέλιξη το σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες & μετανάστες

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες.

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017 με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν από τη Λέσβο 152 πρόεφυγες με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με το ναυλωμένο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος» αναχώρησαν άλλοι 256, με κατεύθυνση το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, έχει σχεδιασθεί να αναχωρήσει από τη Λέσβο την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με το πλοίο της γραμμής. Ανάλογα μεγάλοι αριθμοί έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

Μέχρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στη Λέσβο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βρίσκονταν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet