Σε πλημμέλημα μετατρέπει τη ρίψη μολότοφ διάταξη σε διαβούλευση
Κοινωνία

Σε πλημμέλημα μετατρέπει τη ρίψη μολότοφ διάταξη σε διαβούλευση

Τη μετατροπή του αδικήματος της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα προβλέπει διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Οι δράστες που παρέβαιναν έως σήμερα τον σχετικό νόμο αντιμετώπιζαν ποινή κάθειρξης έως 20 έτη. Εντούτοις, σύμφωνα με όσα αναφέρει το άρθρο 272 του νέου Ποινικού Κώδικα: 

«1. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.
2. Ο δράστης δεν τιμωρείται αν, πριν εξεταστεί από τις αρχές, παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών».

«Τι επιδιώκουν κλείνοντας το μάτι σε μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος και έκανε λόγο για διάταξη που «προκαλεί την κοινή λογική και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά».

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας συνιστούν πορίσματα των ειδικών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών και βρίσκονται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και τα θέματα που έχουν αναδειχτεί έχουν τεθεί υπόψη των επιτροπών αυτών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet