Σε συναγερμό το Κρανίδι – Σκηνές του στρατού έξω από τη δομή φιλοξενίας
Κοινωνία

Σε συναγερμό το Κρανίδι – Σκηνές του στρατού έξω από τη δομή φιλοξενίας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι μετά τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν στη δομή φιλοξενίας, η οποία έχει τεθεί σε αποκλεισμό.

Έξω από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι άνδρες του στρατού έστησαν σκηνές προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση, ενώ σε αυτές θα διενεργούνται και οι εξετάσεις για τον κορωνοϊό από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης 21/4 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το Κρανίδι μπαίνει σε καραντίνα και θα υπάρξει απαγόρευση στις μετακινήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε: «Έκκληση σε όλους τους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας, τις επόμενες 14 ημέρες να μείνουν σπίτια τους και με οποιαδήποτε δικαιολογία να μην βγουν στον δρόμο. Η δομή μπαίνει σε αποκλεισμό. Ο Δήμος έχει αναλάβει την τροφοδοσία και την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκη προκύψει. 

»Ο Δήμος μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί. Στην περιοχή αναστέλλονται οι 4, 5, 6 των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων, απαγορεύεται οποιοδήποτε υπαίθριο εμπόριο. Ειδικά κλιμάκια θα είναι εδώ τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε την οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση. 

»Όλα νομίζω ότι θα πάνε καλά. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο. Δημιουργούμε υγειονομική δομή, μέσα στη δομή. Σε 14 μέρες θα έχει ξεπεραστεί και αυτόν τον εφιάλτη και η όμορφη αυτή περιοχή θα βρει πάλι την κανονικότητά της».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet