Σκουλήκι σε φαγητό ασθενούς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας – Τι απαντά το Νοσοκομείο
Κοινωνία

Σκουλήκι σε φαγητό ασθενούς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας – Τι απαντά το Νοσοκομείο

Μία γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, όταν διαπίστωσε ότι στο μπιφτέκι που της σέρβιραν για μεσημεριανό υπήρχε δίπλα ένα σκουλήκι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η γυναίκα νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Κλινική και όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ΕΣΥ, βρήκε ένα σκουλήκι στο πιάτο με το μπιφτέκι που της σερβιρίστηκε ως μεσημεριανό.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η διοίκηση του νοσοκομείου και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το συμβάν έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου και για το περιστατικό δεν φέρει ευθύνη «ο νέος αναπληρωτής διοικητής που ανέλαβε τα καθήκοντα του την επόμενη μέρα».

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό». Τέλος όπως δηλώνει το νοσοκομείο, «καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.
  2. Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.
  3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet