Σοβαρά επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη για τις κλειστές δομές – Συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ
Κοινωνία

Σοβαρά επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη για τις κλειστές δομές – Συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ

Επεισόδια ξέσπασαν στη Χίο και τη Μυτιλήνη λόγω της έναρξης των εργασιών για τις κλειστές δομές προσφύγων.

Μηχανήματα έργου έφτασαν στα δύο νησιά συνοδεία ισχυρών δυνάμεων. Πολίτες και στα δύο νησιά είχαν συγκεντρωθεί στα λιμάνια και στα σημεία όπου θα γίνουν οι εργασίες για τα νέα κέντρα φιλοξενίας και ξέσπασαν επεισόδια με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Τα επεισόδια στη Χίο ξέσπασαν μόλις οι αστυνομικοί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι των Μεστών. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο νησί στα πλαίσια των εργασιών για το νέο κέντρο φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το politischios.gr, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν χωρίς αφορμή σε αιρετούς και κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν κατά των κλειστών κέντρων.

Από τη ρίψη χημικών που έγινε, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα ξεκίνησαν για την περιοχή όπου θα γίνει το νέο κέντρο φιλοξενίας. Κι εκεί είχε συγκεντρωθεί πολίτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι καμπάνες των εκκλησιών καλούσαν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ανάλογες εικόνες επικράτησαν και στη Μυτιλήνη, όταν το λιμάνι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης για σχεδόν δυο ώρες, από τις 02:00 ως τις 04:00, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Από τη μια συγκεντρωμένοι κάτοικοι, από την άλλη 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι. Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα για να μην φτάσουν τα μηχανήματα στο σημείο όπου θα γίνει το κέντρο φιλοξενίας.

Στη θέση Καράβα, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου θα γίνει το κλειστό κέντρο, ξέσπασαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 24/2 επεισόδια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Φωτογραφίες & βίντεο: politischios.grlesvosnews.grlesvospost.com

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet