Σοκάρει το πόρισμα για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη
Κοινωνία

Σοκάρει το πόρισμα για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

Στον οδηγό του λεωφορείου αποδίδεται η ευθύνη του μοιραίου τροχαίου που είχε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2017, εξαιτίας του οποίου ο παρουσιαστής βρίσκεται έκτοτε σε κρίσιμη κατάσταση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος: «Το λεωφορείο βρέθηκε σταματημένο στο αριστερό μέρος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, γεγονός που δείχνει ότι κινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα προς την αριστερή με σκοπό να στρίψει αριστερά στον δρόμο, όπου ήταν το προκαθορισμό δρομολόγιό του. Έτσι, φαίνεται ότι έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή (σ.σ.: σε αυτήν επέβαινε ο άτυχος Κωνσταντίνος Αγγελίδης), η οποία πήγαινε κανονικά στην πορεία της, με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Αγγελίδη έχει καταθέσει αγωγή και ζητά από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρεία το ποσό των 2.796.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αγωγή: «Υφίσταται αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου, ο οποίος κατά παράβαση του ΚΟΚ, όλως αιφνιδίως διενήργησε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά, δίχως προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να πράξει τούτο, χωρίς κίνδυνο των λοιπών χρησιμοποιούντων την άνω 6 λωρίδα κυκλοφορίας της και χωρίς να καταστήσει την πρόθεσή του εγκαίρως γνωστή διά της χρησιμοποποίησης του αριστερού δείκτη κατεύθυνσης, φράσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πορεία της μοτοσυκλέτας του ενάγοντος…».

Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης είναι «σχεδόν φυτό»:

«…Σε γενικές γραμμές έχω γίνει «φυτό». Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ. … Έχω υποστεί μία μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός…».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet