Σπίτι κολαστήριο στη Δάφνη για 25 γυναίκες
Κοινωνία

Σπίτι κολαστήριο στη Δάφνη για 25 γυναίκες

Σε κολαστήριο είχε μετατρέψει πολυεθνική συμμορία μαστροπών ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Δάφνης, όπου κρατούσαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας δεκάδες εκδιδόμενες κοπέλες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το δράμα για 25 γυναίκες τέλειωσε μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν για κύκλωμα που στρατολογεί γυναίκες σε οικονομική αδυναμία, με σκοπό να τις εκδίδει ως πόρνες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της συμμορίας των μαστροπών έφερναν γυναίκες από το εξωτερικό -με το πρόσχημα μίας νόμιμης θέσης εργασίας- και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Δάφνη, όπου ζούσαν κάτω από συνθήκες αιχμαλωσίας.

Οι γυναίκες διοχετεύονταν σε οίκους ανοχής, με τους μαστροπούς να καθορίζουν πλήρως τις υπηρεσίες που θα προσέφεραν και να παρακρατούν τα έσοδα τους. Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι την σύλληψη τους, οι δράστες εξέδιδαν για λογαριασμό τους είκοσι πέντε γυναίκες, ενώ ακόμη τις διαφήμιζαν μέσω φωτογραφιών σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Δεκατρείς συλληφθέντες από Κούβα μέχρι Ρωσία

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου σε πέντε οίκους ανοχής σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν δεκατρία άτομα, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δέκα  αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κούβα, Ρουμανία και Νιγηρία) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, της παραβίασης σφραγίδων και του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Επίσης, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τρεις αλλοδαπές γυναίκες.

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.845 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet