Σταθερή η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
zougla.gr
Κοινωνία

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, περί τις 08.00 το πρωί, αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη. Συνεχίζει να βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς οι ιατροί επιθυμούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος έχει ήπια συμπτώματα του αναπνευστικού, αλλά λόγω της ηλικίας του (82 ετών) οι θεράποντες γιατροί ανησυχούν.

Ο αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί αρχικά αρνητικός μετά το πέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ωστόσο διεγνώσθη θετικός το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Πυρετό 38 ανέβασε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Αυτό έκανε γνωστό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το πρωί που διεκομίσθη στον «Ευαγγελισμό», ο αρχιεπίσκοπος ήταν απύρετος.

«Η μεταφορά του αρχιεπισκόπου σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Κονιδάρης, ο οποίος σημείωσε ότι ακόμη είναι άγνωστο πώς ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νόσησε. «Πιθανότατα ο αρχιεπίσκοπος ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού είτε το περασμένο Σαββατοκύριακο είτε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, καθώς είχε υποβληθεί σε τεστ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Σε τεστ υποβλήθηκε και το περασμένο Σάββατο, δύο ώρες πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», διευκρίνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet