Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι απολυμένες καθαρίστριες
Κοινωνία

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι απολυμένες καθαρίστριες

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονται για τη συμμόρφωση του υπουργείου στη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους.

Οι διαμαρτυρόμενες καθαρίστριες, οι οποίες ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για τον λόγο που το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να τις επανατοποθετήσει στις θέσεις τους, κρατούν στα χέρια τους τα χαρτιά της δικαστικής απόφασης επαναπρόσληψής τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει την επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών και διέταξε αυτήν, θεωρώντας τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη.

Το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι «τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων». Η αίτηση αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και το Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης.

Φωτό: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet