Στα 4 χρόνια μνημονίου έγιναν 20.210 διαδηλώσεις
Κοινωνία

Στα 4 χρόνια μνημονίου έγιναν 20.210 διαδηλώσεις

Συνολικά 20.210 συγκεντρώσεις – συναθροίσεις – κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα από τις 8 Μαΐου 2010 -ημέρα ψήφισης του μνημονίου- έως τις 28 Μαρτίου 2014. Από αυτές οι 6.266 έγιναν στην Αττική.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε έγγραφη απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – Δημόσιας Ταξης Νίκου Δένδια προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και Νάσο Αθανασίου, οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν πόσες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες εργαζομένων έχει καταγράψει η ΕΛΑΣ.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Ν. Δένδιας σημειώνει ότι «από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει προκριθεί η ορθολογική και όχι η καταχρηστική χρήση δακρυγόνων» με σεβασμό στο Σύνταγμα και στον Κώδικα Δεοντολογίας του αστυνομικού.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, δεν έχει προκύψει «πειθαρχική ευθύνη αστυνομικού για αυθαίρετη χρήση χημικών και καθ΄ υπέρβαση εντολών των αρμοδίων οργάνων, παρά μόνο σε μια περίπτωση, στην οποία και ο υπερβάς τα όρια του νόμου αστυνομικός τιμωρήθηκε με την προσήκουσα πειθαρχική ποινή».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet