Στα 500 ευρώ πλέον το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
zougla.gr
Κοινωνία

Στα 500 ευρώ πλέον το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αυξάνεται το πρόστιμο για όλους όσους παραβιάζουν μέτρα κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ενόψει του πιθανού ανοίγματος της αγοράς, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυστηροποιήσει τη στάση της, για να μην υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, λόγω μη συμμόρφωσης με τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το πρόστιμο για τους παραβάτες, για όσους επιμένουν συνειδητά να παραβιάζουν τα μέτρα, θα αυξηθεί, από τα 300 ευρώ στα 500, ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας»

Εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη διότι «κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί τον κίνδυνο για μία αύξηση των κρουσμάτων».

«Όσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων είναι λελογισμένη και ελεγχόμενη και όσο δεν βάζει σε πίεση το Σύστημα Υγείας, είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το αντέξουμε. Είναι αυτές οι δύσκολες ισορροπίες τις οποίες πρέπει να βρούμε. Εφόσον, λοιπόν, οι ειδικοί κρίνουν ότι το ρίσκο αυτό είναι λελογισμένο και εφόσον μας εισηγηθούν ότι πρέπει να πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, είμαστε έτοιμοι αυτό να το υλοποιήσουμε από τη Δευτέρα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet