«Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε»
reader.gr
Κοινωνία

«Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε»

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική και ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε τον μήνα Οκτώβριο και αναμένεται να τελειώσει τον μήνα Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του». Και πρόσθεσε ότι «στη Θεσσαλονίκη, την πατήσαμε. Αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet